Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mikor indokolt a prosztatamasszázs?

2020.12.27

A prosztata masszírozását diagnózis vagy kezelés céljából végzik.

  • Diagnosztika: a masszázs segítségével kivizsgálják a prosztata állapotát. Az így megkapott eredmény tanulmányozása után, az orvos meghatározza a gyulladásos folyamat jelenlétét és fejlettségi fokát.
  • Kezelés: az orvos masszázst tarthat szükségesnek a prosztatában lévő vér mikrocirkulációjának javítására, illetve a medencefenék izomgörcseinek csökkentésére.

A prosztata masszázsnak folyadékelvezető tulajdonsága van: segítségével az orvos "kinyomja" a mirigy tartalmát. Akkor javallott ez a módszer, ha krónikus prosztatagyulladás áll fenn. Ilyenkor a gyulladásos folyamat egyik fő oka a vastag váladék stagnálása.

prosztatamasszazs.jpg

A prosztata masszázst leggyakrabban antibiotikum-terápiával kombinálva végzik. A mikrocirkuláció javítása (a vénás vér és az artériás beáramlás felgyorsítása) hozzájárul az antibiotikum aktívabb bejutásához a prosztata szöveteibe.

Hogyan működik a prosztata masszázs?

A prosztata masszázst urológusnak kell elvégeznie. Elméletileg lehetséges megtanulni, és önállóan is elvégezni. De: az eljárásnak számos technikai jellemzője és ellenjavallata van, ezért szükségességét csak orvos tudja megítélni.